Antena Căutare

Cât câștigă un român care adună sticle pentru reciclare: „Mă trezesc la 5 dimineața și plec prin oraș să le caut”

Pentru un bărbat din Iași, adunatul sticlelor pentru reciclare este ca un loc de muncă. Românul se trezește de dimineață și pleacă la colectat de PET-uri, pentru a obține garanția de 50 de bani în schimb.

Colaj cu sticlă și bani Galerie
Un român adună PET-uri reciclabile din coșurile de gunoi | Shutterstock

Ieșeanul a povestit că la finalul zilei se alege cu o sumă din care își cumpără alimente. Bărabatul a explicat pentru Adevărul cum procedează, astfel încât ajunge să ducă la automatele de reciclare o mulțime de PET-uri pe zi.

Bărbatul adună sticle, multe din coșurile de gunoi amenajate pe stradă, nu și din ghenele destinate locatarilor. În fiecare zi, bărbatul stârnge în jur de 100 de lei. În weekend, când oamenii sunt liberi și consumă mai multe băuturi, bărbatul reușește să strângă chiar și 400 de lei.

Citește și: Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi

Cât câștigă zilnic un român care adună PET-uri reciclabile din coșurile de gunoi și la ce strategie apelează în weekend: „Mă trezesc cam la ora 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle”

„Mă trezesc cam la ora 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle. Eu locuiesc în cartierul Dacia și cam în fiecare zi am acest traseu, ajung până în celălalt capăt al orașului, în CUG. Am un căruț pe care îl încarc cu PET-uri și în drum mai descarc din ele, la magazinele care au aparatele astea de colectare. Să zicem că scot zilnic cam 100 lei din sticlele pe care le strâng. Nu e mult, dar nu e nici puțin. De cele mai multe ori cumpăr alimente cu banii pe care-i strâng într-o zi”, a povestit ieșeanul pentru Adevărul.

Bărbatul a povestit că în weekend are o strategie pentru a câștiga cât mai mulți bani din reciclare. Acesta se duce în locurile aglomerate unde oamenii se relaxează la grătare și merge la ei pentru a le lua PET-urile. De multe ori, ieșeanul merge la oameni și le cere direct sticlele, considerând că le face un bine scăpându-i de gunoaie. Gunoaiele unora sunt comori pentru acest ieșean care în cele mai bune weekend-uri câștigă și 400 de lei.

„Merg vineri, sâmbătă și duminică la Ciric sau pe C.A. Rosetti, unde se fac grătare. E plin de oameni care au cu ei sticle de suc, de apă, de bere. De cele mai multe ori le cer oamenilor direct acele sticle. Într-un weekend am reușit să câștig chiar și 400 de lei. Eu nu cred că noi facem rău cuiva, din contră. Ajutăm la reciclare și putem spune că suntem plătiți pentru acest lucru. Pentru unii, cei 50 de bani nu sunt importanți. Dar, la final de zi, poți face multe cu banii strânși”, a mai povestit bărbatul din Iași.

Citește și: Din ce câștigă cei mai mulți bani Lidia Buble. Cântăreața are venituri imense care nu au nimic de a face cu muzica

Un supermaket din România oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Oferta e limitată... (P) Veniturile din salarii au crescut considerabil în ultimii ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x